Min högsta dröm???

jag blir otroligt upprörd över en grej som hände vid halv fem på morgonen en Tisdag här Oslo. Jag ska gå till tåget för jag börjar jobba fem. Går som vanligt ner till Tunnelbanan och den "underjordiska" vägen så att säga till tågstationen. (Man kan också gå över en gångbro) Men jag går alltid den vägen för att den känns snabbast.  Väl i trappen står det ett gäng karlar eller snarare sagt pojkar mellan 25 och 35 kanske. Fulla är dom och den första tanken som slog mig var att dom såg snälla ut för någon eller några av dom höll i blombuketter. Den tanken försvann lika snabbt som den kom över mig då en av dom i snuskig backslick ifrågasätter om jag har våldtäktsfantasier. Han menar att det måste ju  tjejer ha som går ensamna där. Det var inte en jävel där förutom dom och jag. Eftersom han va norsk och full så hörde jag inte allt vad han sa till mig men ordet våldtäktsfantasier nämndes minst tre gånger. Jag muttrade bara nåt och gick så fort jag kunde där i från. "Du måååå svaree! Du mååå svaree!" skriker jäveln efter mig och det lät som om dom började komma upp bakom mig. Så jag skyndade mig på! Det var verkligen inte en enda människa där eftersom det var så tidigt så affärerna runtomkring var stängda också. Man blev allt skraj!

Ska det behöva vara såhär? Ska man inte ens kunna gå till jobbet som tjej utan att få höra sånt här? Ska man behöva beväpna sig med diverse saker så fort man går utanför dörren? 
Neeej men det är klaaart att jag gick där i mina snygga arbetskläder i den där myyysiga trappen och hoppades på att ett gäng fula gubbar skulle hoppa på och våldta mig! Vilken jävla idiot...
Hade jag vart lite tuffare så hade jag tryckt gaffeln i ögat på honom. Det borde fan vara skottpengar på sånna som säger sånt! Jag hoppas att han åker fast för nåt  och blir våldtagen själv i fängelset, är han lika kaxig då? 


Ny vecka

Så är man tillbaka i Olso igen. Känns skönt på ett sätt att lämna intriger och dylikt bakom sig för ett tag. Men jag vet inte om jag har ångrat mig lite angående jobbet.  jag ska ju säga up mig från explorer men jag tror jag börjar med att kolla om jag kan få byta arbetsplats bara på flygplatsen. Har tänkt mycket på det där nu, men så får det bli! Blir det också bap så letar jag i stan istället. Jag är så velig...

Nu snart ska jag fika men Emma & Jenny och sen ska jag gå en promenad! Gött å va ledig btw.
Tack och hej. 

...

Mm Ganska trött är jag idag. Ingenting blev som jag tänkt igår.. Vissa personer förstörde kvällen för mig. Tack så mycket för det. Tack för den visade omtanken och det fina mjuka tonfallet du använde mot mig.  Värt och börja bråka.

Födelsedag II

Och nu har jag kommit hem från mamma. Det har vart trevligt, synn bara att vädret är så dumt.. kan jag ej minnas att det brukade vara så regnigt på midsommar förr i tiden när man va liten och fyllde år. Växthuseffekten antagligen..
Men men vi satt på mammas och Matts nybygda inglasade veranda och smaska mat och tårta. Jätte trevligt. Lilla Tuva vågade sig inte fram så hon höll läger under kökssoffan hon. Så liten och rädd för allt. Mamma har ju en Golden Retriever och två bondkatter, men dom brydde sig inte om Tuva, men hon fräste och var ilsk.
Sen fick jag massa paket, mycket smycken som jag önskat mig :) Och tre böcker så jag har nåt att fördriva tiden med där borta i Olso. Jag är så nöjd och glad, tack allihop :)

Och nu så väntar jag på att Ronnie Rockstar ska komma förbi mig i ett vrålåk och dra med mig till metropolen Kil. Ska partaja lite.

Då min kamera är trasig så har det inte blivit några bilder...tråkigt tråkigt..
Nej nu ska jag göra mig iordning! Häij!

Födelsedag :)



Och idag är det min födelsedag :) Hurra hurra hurra.
Snart ska jag först hem till pappa och hämta och mata lilla Tuva. Åker bil med Fia och Micke. Och sen ska jag faktiskt fira den hos min mamma i Molkom. Känns lite konstigt och fira den nån annanstans än hemma. Har ju alltid firat den hos pappa förut, men han är ju i thailand med dani nu. mamma är så snäll och har bakat tårta och grejer åt mej :) Lilla mamma är så snäll :)

Fia och Micke kommer vid ett tiden. Så jag får se till att ha tvättat bort gårdagens Party innan dess. Men nu orkar jag knappt röra på mej, är så trött....
Det var kul igår förutom att min kamera som var dyr gick isönder. Det värsta va att jag brukar alltid ta med mig väskan vart jag än går, men inte igår, jag skulle bara på toa men jag vet att jag tänkte "ska jag ta den med eller lämna den under bordet? Äsch, ingen som tar nåt, jag lämnar den!" Skulle jag inte ha gjort för när jag kom tillbaka var den helt paj. Skärmen har spruckit och läckt ut om man säger så.
Hoppas nu att jag hittar kvittot och garantien, för då får jag ut en ny förhoppningsvis, för jag vet att jag köpte en sån försäkring.

Vi var hemma hos Emmas och J:s vänner Josefin och Gurkan. Träffa Peter Johansen igen, inte sett han på gör länge så det var kul å se han igen :) Sen var Bellas Peter där med några kompisar och en massa folk jag ej kände igen. Lite senare kom Bella och Josse som hade vart på Bomstad under dagen och kvällen. Bella var jättesöt i blommig klänning :) tänkte ju ta kort på henne  men det var försent :/ Och till sist kom min kära vän Bman. Hon hade stannat kvar hos Bellas släkt därute längre :) Söt hon. Jättekul och se henne igen då vi inte har setts eller pratat på veckor nu!
Så det var en kul kväll iaf :) Inte så sent, jag och Bman gick hem strax efter två tror jag.
Nej nu måste jag göra mig i ordning! Ska firas födelsedag nu.  Klem!

Midsommarafton


Och idag är det midsommar afton och jag har haft fullt upp hela dagen! Ställde klockan på sju ifall det fanns nån tvättid mellan åtta och tolv. Tror du? Klart det inte fanns, finns aldrig tider i den där jävla tvättstugan. Nästa gång jag flyttar, då ska jag fan köpa en tvättmaskin! trött på det här nu. Fick istället mellan fyra och åtta varav en halvrtimme har jag redan missat.
Sen somnade jag om och vaknade av att våra värsta år va på teve. saknat den serien :) Sen upp och duscha, sen skulle jag springa på stan. Vikentunneln var överfylld med vatten så jag fick gå vid löfbergslila istället och det spöregnade! Tur att det finns papaplyer! (trots att mitt vek sig utåt haha )

Stan va stängd, men bergvik var öppet och precis då kom en buss dit som jag hoppade på. Handlade grejer på ica, sen gick jag tillbaka till min gamla arbetsplats och hälsade på dom. Det var kul å se dom! :) Annsofie och Kim jobbade. De såg trötta ut båda två.  Stannade i ungefär en halvtimme, sen var jg tvungen att gå för Johan skulle komma hem til mig med öl. Skulle in på affection först innan bussen gick, såg att min syster jobbade också. Sprang in en sväng och pratade med henne. Hon var arg på alla kunder som var där idag! Förståerligt. Sen efter det in på affection och köpte smink och skönhetsgrejer för nästan 700... dyrt!!!!!!! Sen hem och möta johan, sen göra mat. Ingen midsommarmat för min del, men det blev fläskfile istället. gott det med! Och nu ska jag ner i tvättstugan från helvetet och tvätta! OCh efter det blir det party med brudarna!
Ha det!

hem ljuva hem.

Det blev varken fina eller hemska drömmar inatt. Ganska skönt å slippa drömma! Dessvärre försov jag mej! Jag blev en halvtimme sen. Ringde till jobbet och sa det, det var Gonzales som svarade. En mycket otrevlig liten spansk man som lyssnar dagarna i ända på 70-tals disco, eurodisco och diverse 90-tals pop. Jag trodde jag lämnade spice girls med kim på Rondellen, men icke! Här lyssnas det på say you´ll be there också. can´t stand it! Alla på jobbet har varnat mig för han och idag fick jag tre tutingar. jag blev sur men det visade jag inte. Jag tål inte översittare som vill va nåt de inte är. chef.
Och idag tog jag farväl av Li. hon åker hem till Blekinge på Måndag då jag kommer tillbaka hit till Oslo. Känns tråkigt, hon är så rar. Men vi skulle försöka ses nån gång iaf sa vi. This was my day, och om en timme och femtio minuter så far jag med säfflebussen hem. När jag kommer hem så är det första jag ska göra är prata med vännerna. Ni vet inte hur mycket jag saknar er!
nej nu ska jag duscha! vi snakkes, klem.


Hemska nätter



Inatt ska jag drömma fina drömmar. Jag är trött på alla mardrömmar jag har, kanske sömnen blir bättre bara jag kommer hem? Man kan ju alltid hoppas. häromnatten drömde jag att jag blev besatt av en demon, i filmen evil dead är det ett speciellt ljud från demonerna när de flyger (?) genom skogen, jag drömde att de där ljuden åkte in i min hjärna och skulle ta över min kropp. As hemskt! undrar varför jag drömmer så mycket hemskt. Inte första gången om man säger så.  Nej nu ska jag sova och tänka på nåt vackert! Sleep tight!


Tråkigt...

Nu är jag här i Norge och ÄNTLIGEN funkar datorn. Krånglat lite men det gör inget. Idag var jag på brandkurs uti ingenstans. ett ont måste för att jag ska få ett sånt där nyckelkort. Kändes rätt värdelöst. Jag somnade till ståendes. Det luktade surt , solen lyste på mig i ögonen, försöka lyssna till en man som pratar norska i väsenet av massa lyftande flygplan. Höll på å svimma. Jag fattade en mycket liten del av vad karln sa. Men jag fick släcka en liten eld med brandsläckare. Så nu kan jag det. Men stå för resorna fick jag göra själv. Kändes jobbigt att slänga ut med två hundra norska på det där...men men jag överlever nog.
Idag har jag iaf bestämt mej för att säga till att jag vill byta jobb. eller arbetsplats. Jag trivs bra med tjejerna som jobbar där, de är jättegoa, men jag spyr på sysslorna! Jag är trött som satan på att torka upp efter andra. Jag víll mycket hellre jobba i taxfreen, men jag får se vad som finns.

sen direkt efter branddreten så for jag hem och greja lite, träffa emma som började två, och sen for jag hem till G en sväng. Lilla gumman, tänker på dig.  Himla kul att hon är här! Men hon åker hem imorn tidigt, tycker jag är tråkigt, hade velat åka hem med henne. trist som fäen och åka själv! Jag drar på Torsdag eftermiddag jag. Ska bli skönt att komma hem igen.
Ingenting är sig likt längre när värmlandskillarna flyttat ut. Jag hoppas att de som flyttar in i deras gamla rum är lika . I miss you.

Längtar

Det jag verkligen ska göra när jag kommer hem är att se på en av mina gamla vhs:er. Full metal jacket. En film jag aldrig tröttnar på nånsin. Kan se den om och om igen. Fan av krigsfilm? absolut.

Tillbaka i Sverige

Nu har det gått en och en halv vecka sen jag skrev här, jag har flyttat till Oslo nu. Jag har börjat på flygplatsen. Redan trött på alla människor. (läs kunder!)  Jag har fått utskällningar på alla möjliga språk, vissa är från stenåldern så de kan inte engelska. Jag har nu i allafall bestämt mej för att stå ut i tre månader.  Så får vi se sen hur det blir med allt. Men de jag jobbar med är jättegoa och det är det som gör arbetsplatsen ändå. Så kan kunderna skita ner sig sen.

Och lägenheten :) När jag först kom dit så trodde jag inte mina ögon. Har inte sett nå risigare.(bilder kommer) Men rummet vi fick är bra och stort. Om man jämför med andra rum som jag vart inne i så har vi det jättebra. Mycket plats och så. Skönt. Och de andra människorna i lägenheten verkar jättesnälla så jag har inget att klaga på, förutom att städningen är sisådär. Hittade fina bruna bajsränder i ena toan häromdagen. Trevlig överraskning sådär på Torsdagsmorgonen.
Vårat rum ligger vid toaletterna och duscharna. De andra rummen ligger liksom på andra sidan lägenheten. Det är ganska skönt att det ligger lite enskilt, man får lite av sin privacy ändå. 
Nej men så hittills har allt gått bra. De tre jag lärde känna bäst flyttade igår. Det var tråkigt. Gillade dom skarpt. Men vi kommer nog stöta på varann igen :)
Jag åkte hem igår, så himla gött att komma hem! Ska bli så roligt att träffa vännerna igen! JAg har saknat er massor ska ni veta! Så idag blir det först hem till pappagubbe och träffa han och resten av familjen innan de drar iväg te Thailand. Sen blir de "fest å fylla, nu lägger vi verkligheten på hylla" (citat från Daniel? :D) Ska bli kul å gå ut igen!
Nej nu ska jag åka! Ha det!

Dan före dan

I Fredags jobbade jag på plaza och sen följde jag med dom ut. Först hem och byta kläder osv och sen tillbaka. Det blev jag, Emma, Patrik, Daniel tror jag han heter och hans kompis från Skåre som jag kände igen. Vi gick först till harrys men då var det bara jag Emma och Patrik. Det var trevligt. Sen gick vi in på Harrys och där träffa jag Kim. Kul å se han igen. Kvällen blev bra och det var roligt att gå ut med dom. Jag har ju inte följt med tidigare.

Igår gjorde jag sista kvällen på plaza. Känns lite sorgligt på nåt sätt då jag trivs så bra. Men det var roligt igår iaf, jobbade med roliga personer så det gick bra. Men det blev jättesent, jag lät Pontus gå tidigare för att han såg så ledsen ut och ville hem så jag blev kvar där till kvart i tre. Men det gick så bra så ändå. När jag kom hem så började jag städa faktiskt litegrann för att Magnus skulle komma idag (söndag) klockan fyra och ha visning på lägenheten så lite panik fick jag att jag måste hinna få städat och så. Men så vakna jag idag och ser att jag fått ett sms av han där set står att visningen är inställd till en annan dag.  Då kunde jag andas ut!

Idag är det Söndag som sagt och imorn ska jag flytta. Jag har inte förstått det än och jag börjar få lite kalla fötter känner jag. Vet inte om jag vill längre. Nånting säger mig att jag kommer flytta hem igen så fort som möjligt. Men vi får väl se hur det blir. Snart kommer pappa och hämtar Tuvis och sen kommer fia och vi ska ses en stund. Jag blir ju borta på hennes 25 årsdag....känns väldigt synd faktiskt.  Men men, det får jag svälja och jag kommer att fira henne när jag kommer hem igen :) Sen ikväll ska jag ta en promenad med Malin. Det behöver jag, jag känner mej ful och plufsig.


RSS 2.0